0
EXE RANK
# netbiLgini ~
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 28 Ara 2008
- Mesajlar
- 970
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 175 gr. eritilmiş,ılıtılmış margarin
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı haşhaş tohumu
- 1 adet elma
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1,5 kase vişne taneleri
- Üzeri İçin:
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Süre:60 dk - 8 KişilikYapılışıVişneleri süzgece alıp iyice süzdürün. Derin bir kaba un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker, yumurta, vanilya, margarin ve süt ilave edip çırpma teli ile pürüsüz oluncaya kadar çırpın. Elmayı soyup rendeleyin ve kararmaması için üzerine 1 çorba kaşığı limon suyu gezdirin.
Hamuru ikiye bölün. Hamurun bir yarısına haşhaş ilave edip karıştırın. Kalan hamurada rendelenmiş elma ilave edilip harmanlayın. Yağlanmış, unlanmış, ortası delik kek kalıbına önce elmalı hamur yayın, daha sonra üzerine haşhaşlı hamur yayın ve son olarak da vişne tanelerini haşhaşlı hamurun üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Soğunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 175 gr. eritilmiş,ılıtılmış margarin
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı haşhaş tohumu
- 1 adet elma
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1,5 kase vişne taneleri
- Üzeri İçin:
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Süre:60 dk - 8 KişilikYapılışıVişneleri süzgece alıp iyice süzdürün. Derin bir kaba un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker, yumurta, vanilya, margarin ve süt ilave edip çırpma teli ile pürüsüz oluncaya kadar çırpın. Elmayı soyup rendeleyin ve kararmaması için üzerine 1 çorba kaşığı limon suyu gezdirin.
Hamuru ikiye bölün. Hamurun bir yarısına haşhaş ilave edip karıştırın. Kalan hamurada rendelenmiş elma ilave edilip harmanlayın. Yağlanmış, unlanmış, ortası delik kek kalıbına önce elmalı hamur yayın, daha sonra üzerine haşhaşlı hamur yayın ve son olarak da vişne tanelerini haşhaşlı hamurun üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Soğunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.