Meyveli Mermer Kek

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 175 gr. eritilmiş,ılıtılmış margarin
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı haşhaş tohumu
- 1 adet elma
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1,5 kase vişne taneleri
- Üzeri İçin:
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Süre:60 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Vişneleri süzgece alıp iyice süzdürün. Derin bir kaba un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker, yumurta, vanilya, margarin ve süt ilave edip çırpma teli ile pürüsüz oluncaya kadar çırpın. Elmayı soyup rendeleyin ve kararmaması için üzerine 1 çorba kaşığı limon suyu gezdirin.

Hamuru ikiye bölün. Hamurun bir yarısına haşhaş ilave edip karıştırın. Kalan hamurada rendelenmiş elma ilave edilip harmanlayın. Yağlanmış, unlanmış, ortası delik kek kalıbına önce elmalı hamur yayın, daha sonra üzerine haşhaşlı hamur yayın ve son olarak da vişne tanelerini haşhaşlı hamurun üzerine serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Soğunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 
Geri
Üst