Meyve Şöleni Yaş Pasta Tarifi

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2574]

Sünger Pandispanya için dikkat edilecek noktalar:

  • Pandispanya yaparken yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı.
  • Un ve kabartma tozu elenmeli.
  • Yumurtalar ve şeker birden yüksek derecede çırpılmaya başlanmalı.
  • 4 dakika çırptıktan sonra rengi beyaz olunca kaşık kaşık un eklenerek tahta kaşık ile hafifçe karıştırılmalı.
  • Daha sonra margarinlenmiş ve unlanmış kalıba karışım dökülmeli.
  • Üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilmeli.
  • İlk 20 dakika fırının kapağı kesinlikle açılmamalı.
  • Bu şekilde yapıldığında pofur pofur kabarık bir kek elde edebilirsiniz.
yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

Pandispanya için:
  • 8 kaşık un
  • 8 kaşık şeker
  • 5 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
içi için:
  • 2 adet muz
  • 250 gram çilek
  • 3 adet kivi
  • 2 paket krem şanti+ 2 bardak süt
Süslemek için:
  • Pasta şekerleri
  • Tart jölesi (Jöleyi kendinizde hazırlayabilirsiniz)
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Pandispanyayı yukarıdaki tarife göre hazırlayın. Soğuduktan sonra ister 2ye ister 3e bölün. Ben çok kabardağı için, 3e bölüp 2 katlı yapmayı tercih ediyorum. Krem şantileri 2 su bardağı süt ile tarife göre hazırlayıp, yarısını pastanın tabanına sürün ve meyveleri dizin. Üzerine 2. pandispanya parçasını koyup aynı işlemi tekrar edin. En son üzerini kalan şanti ile kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyin.
Ben üzerine meyve kullandığım için tart jölesi kullandım. Marketlerde kabartma tozlarının yanında 3′lü paketler halinde bulabilirsiniz.
Afiyet olsun..

[attachment=o2575][attachment=o2576][attachment=o2577][attachment=o2578][attachment=o2579][attachment=o2580][attachment=o2581][attachment=o2582]
 
Geri
Üst