Mevsim Pastası (Portakallı, Narlı Pasta)

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o1973]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

Pandispanyası için;
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 8 kaşık un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
Ara Kreması için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tepeleme un
  • 1 kaşık tepeleme nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt
Üst Kreması için
  • 1 paket krem şanti
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Pandispanya için şeker ve yumurtalar köpürene dek çırpılır daha sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır ve yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülür. Burada 170 C de pişmeye bırakılır. Diğer tarafta ara kreması için tüm malzemeler tencerede mikserle güzelce çırpılır ocağa öyle konur. Ocakta pişmeye bırakılan krema kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynayan krema ocaktan alınır ve tekrar 10 dk mikserle çırpılır. (Bu arada pandispanya pişmiş olmalı)Üst kreması içinde krem şanti üstünde yazan tarife göre hazırlanır. Tüm bunlar hazır olduktan sonra pandispanya tepsiden çıkartılmadan 2 ye bölünür ve öyle çıkarılır. Daha sonra her bir parça arasından kesilir. Böylelikle 4 katımız olur. (Fotoğraflardan daha rahat anlaşılır) Aralara ara kremamız ve ufak ufak doğradığımız portakallar konur. En üste krem şanti sürülür ve süslenir.
Afiyet Olsun
[attachment=o1974][attachment=o1975][attachment=o1976][attachment=o1977]
 
Geri
Üst