2
EXE RANK
-TazManYa
Fexe Kullanıcısı

Bilindiği üzere E3 2010 fuarında videolarını gördüğümüz Metal Gear Serisinin yeni oyunu, MGS tutkunlarının heyecanını arttırdı. Yapımcı Shigenobu Matsuyama’nın söylediğine göre Rising; MGS kalitesinden aşağı kalmayan yeni bir seri olacak.
PS3, XBOX360 ve PC platformlarına çıkış tarihi henüz belli olmasa da gelen haberlere göre PC platformuna muhtemelen çıkmayacak. Oyunun web sitesinde de PC ‘ye dair bir logoya ya da bilgi notuna rastlamadım.En son MGS 4 : Guns of the Patriots ‘un PC platformuna çıkmaması ile hayal kırıklığına uğramıştık. Serinin bu son halkası da öyle olacak gibi.
Video Games | Metal Gear Solid: Rising | E3 2010: Debut Trailer
XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii
XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii
Oyun yüzde yüz bir Hideo Kojima’nın yapımı olmayacak. Açıkçası Kojima olmadan standart MGS kalitesini ( yani muhteşem bir oyun ) tutturabilecekler mi bilemiyorum. Mr. Kojima’nın bütün mesaisini Psp için hazırlanan MGS : Peace Walker için harcadığı bir gerçek. Böyle olunca da insanın ister istemez oyunun kurgusuna dair endişeleri doğuyor.

İyimser olayın diyorum ama an itibariyle kısıtlı verilere göre oyunun gizlilik özelliğinden çok aksiyon tarafına ibrenin kaydığı görülmekte. Birçok MGS fanını endişelendirdi bu durum. Yine de bu MGS. Bir ihtimal bizi yanıltabilir. Açıkçası son zamanlarda başka hiçbir videoyu E3 2010 fuarında yayınlanacak olan yeni MGS oyununun videosu kadar heyecanla beklememiştim. Videodaki o karpuz ve karpuz gibi doğranan kurbanlar belki sadece… Neyse hayal kırıklığımı söyleyecek bir laf bulamıyorum. Kritize etmek içinde çok erken fakat Matsuyama’ya bir çift sözüm var : Oyun dünyasında iki ilke hiç değişmez ! İlki Duke Nukem’in bir daha oyun dünyasında var olmayacağı gerçeğidir. İkincisi ve daha da önemlisi ise; bir Metal Gear Solid oyununda hiçbir şey; atmosferin, hikayenin, karakterlerin önüne geçmez. Daha önce yayınlanan onlarca trailerdan hangisinde bu denli oyunun oynanış özelliği vurgulandı hiç hatırlamıyorum. Yanılmak ümidiyle söylüyorum ki bu oyun belkide iyi bir aksiyon oyunu olacak ama iyi bir MGS değil.

Oyunla ilgili bilgilerden anlayabildiğimiz kadarıyla konu olarak Raiden’in nasıl böyle bir cyborg hale geldiği anlatılacak. Hikaye Sons of Liberty ile Guns of the Patriots arasındaki bir zaman diliminde geçecek gibi. Yazarken hep tedbirli yazıyorum çünkü MGS de ters köşe olma olasılığınız her daim mevcuttur. Snake olmadan nasıl bir tad alacağız bilemiyorum. Ama gerçeği görmek lazım Snake artık banka kuyruğunda yaşlılık maaşını almak için bekleyen bir emekli. Her güze şeyin bir sonu varmış gerçekten. Raiden’e nasıl alışacağız zaman gösterecek.
Üzerimde MGS ‘nin gidişatıyla ilgili bunca kuşkunun kol gezdiği bir zamanda endişelenmediğim tek şey yeni oyunun müzikleri. Yine aynı kaliteyi tutturacaklardır. Bekleyip göreceğiz