17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[align=center]Melemen
[/align]Yumurta deyince akla gelen yemeklerin başındadır melemen. Pratik, hazırlaması kolay, pişmesi hızlı olan bu yemek birçoğumuzun kahvaltısında sıkça yer alır. Aslında sadece sabah kahvaltısında değil öğle ya da akşam yemeğinde de tüketebileceğiniz besleyici ve sağlıklı bir yemektir.
Birçok restoranda da artık omlet ve yumurta çeşitleri sunulmaya başlandı ve melemen bunların başında geliyor. Bu durum açıkçası beni memnun ediyor çünkü dışarı çıktığımda hafif bir şeyler yemek istediğimde ya da sebze alternatifi bulamadığımda tercih ettiğim ve çok sevdiğim bir yemek melemen oluyor.
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler, bu deyişteki gibi herkesin melemen pişirme şekli de aynı olmuyor. Sulu, etli ve rengi kıpkırmızı olan yemeklik domatesler melemen için en uygun domateslerdir bu yemeğin lezzeti de aslında domateslerin kalitesinde saklı.
Sağlıklı, leziz, hafif, doyurucu ve besleyici olan melemeni arada sırada da olsa sofranıza konuk etmeniz dileğiyle?
Malzemeler (4 kişilik)
4 yumurta
4 orta boy domates
4 adet sivri biber
2 çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
Pul biber, karabiberi, tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Biberleri ve soğanları ince ince kıyın ve yağda 5 dakika kavurun. Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin. Tavada pişen sebzelerin üzerine yumurtaları kırın ve çatalla hafifçe dağıtın. (Yumurtayı önceden çırparak eklerseniz melemen değil domatesli biberli omlet yapmış olursunuz.) 2-3 dakika yumurtanın pişmesinden sonra yemeğiniz hazır. Tuz ve baharatlarını serperek servis edebilirsiniz.
Diyetisyen Aysen Arıcan
Diyetistanbul-0 212 347 89 30 (pbx)
aysenarican@diyetistanbul.com