2
EXE RANK
By Lim[10]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 May 2009
- Mesajlar
- 2,144
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
Mekik Kebabı
Malzemeler
4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1 Paket Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeterince Beyaz Peynir
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
Maydanoz , Tuz
Yemeğin Tarifi
Unu eleyip yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. İçine 2 adet yumurtanın sarısını, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve azar azar su ile tuz ilave edin. Özlü bir hamur olana dek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve beze yapın. Unlu bir zeminde her bezeyi mantı yufkası kalınlığında açın. Eritilmiş margarini yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Bohça şeklinde katlayın. Hamur bohçalarını 5 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açın. Tekrar yağlayıp hepsini bohça gibi katlayın. Yeniden buzluğa yerleştirin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Peyniri bir çatal ile ezin. İçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Buzluktan çıkardığınız hamur bohçalarını mantı hamuru kalınlığında tekrar açın. Bir bıçak ile üçgen parçalar kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyarak yuvarlayıp sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün. Haşhaşı serpin. Orta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet Olsun!
Malzemeler
4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1 Paket Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeterince Beyaz Peynir
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
Maydanoz , Tuz
Yemeğin Tarifi
Unu eleyip yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. İçine 2 adet yumurtanın sarısını, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve azar azar su ile tuz ilave edin. Özlü bir hamur olana dek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve beze yapın. Unlu bir zeminde her bezeyi mantı yufkası kalınlığında açın. Eritilmiş margarini yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Bohça şeklinde katlayın. Hamur bohçalarını 5 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açın. Tekrar yağlayıp hepsini bohça gibi katlayın. Yeniden buzluğa yerleştirin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Peyniri bir çatal ile ezin. İçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Buzluktan çıkardığınız hamur bohçalarını mantı hamuru kalınlığında tekrar açın. Bir bıçak ile üçgen parçalar kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyarak yuvarlayıp sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün. Haşhaşı serpin. Orta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet Olsun!
