Oğuzhan Eren
Kullanıcı

0

[COLOR=#326899][COLOR=#939393]Mehmet Ali Birand’dan Başörtüsüne tepki…[/COLOR][/COLOR]
Yılların gazetecisi Mehmet Ali Birad, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında “neden türbanlı muhabir çalıştırmıyorsunuz” sorusuna çok enteresan bir yanıt verdi…
Birand, Kanal D’nin bir imajı olduğunu ve Türbanın bu imaja zarar verebileceğini söyledi…
Şimdi bu nedir?
Kanal D’nin veya Birand’ın türbana karşı yaklaşımlarını az çok biliyoruz ama bunu bu şekilde ifade etmeleri hangi tarafta olduklarını açıkça göstermiş oldu.
Peki, bu kanalı seyredenler arasında başörtülüler yok mu?
Var ve hatta en çok o kesim seyrediyor da olabilir…
Hem bir şeyi tasvip etmeyeceksin hem de o tasvip etmediğin şeyi takanlardan menfaat alacaksın…
Madem böyle bir düşünceniz var o halde yayınlarınızda ekranın köşesine “ başörtüsü imajımızı zedeliyor” diye bir yazı koyuverin…
Gerçekten bu kadar dürüstseniz bunu yapın…
Hayır, bunu yapamazsınız…
Yaparsanız maddi kayıplarınız olacaktır o yüzden yapmasınız daha doğrusu yapamazsınız…
Başörtülüler sizi seyredince imajınız zedelenmiyor da onları çalıştırınca mı imajınız zedeleniyor?
Vallahi sizlerin imajını nedir anlamak zor…
Hem “insan hakları “diye çıkın hem de sizi seyredenlere bu günlere getirenlere zararlı bir gözle bakın…
Vallahi ben size bir şey söylemek istiyorum ve bunu iyice dinlemenizi düşünmenizi rica ediyorum…
Bizler sizlerin yanında daha çok gerilerdeyiz ve sizleri de sayıyoruz ama emin olun şayet başörtüsüne sahip çıkarsanız imajınız zedelenmek yerine daha da bir güzelleşir.
Toplumun tamamının kendi düşüncenizde olduğunu düşündüğünüzü düşünemiyorum. Bu ülke halkı her şartta başörtüsüne sahip çıkmıştır ve çıkacaktır. Yani sizlerde bu değerlere sahip çıktığınızda İmajınızın zedelenmesi bir tarafa bence karşı çıkışlarınızla zedelenen imajınız düzelecektir…
Ve Birand, aynı programda şunları da söyledi; Artık türbanlıya alıştık…
Vallahi güzel ağabeyciğim bu ülke türbana alışmadı çünkü bu ülkenin temeli ve gerçeği türbandır. Bence tam tersi türbanlılar karşıt fikirdekilere alıştı…
Bu ülkenin gerçeğinden ve insanlarından başörtüsü veya türban hiçbir zaman uzak değildi ve yok olmadı ki yeni bir şeymiş gibi alışılsın…
Aslında sizlerde alıştığınızı zannediyorsunuz o kadar…
Hepinizin hepimizin içinde o vardı da ancak dışarıya çıkarabildik belki de…
Evet, sonuç; Kanal D’den ekran kenarına “türban imajımızı zedeler” yazısını bekliyoruz…
Ayakta alkışlamazsam namerdim…
| Yazar: Sevda TÜRKÜSEV |
Kaynak:[COLOR=#326899]http://www.sevdaturkusev.com[/COLOR]