Medya Takip Şirketlerine Paraları Gömmeyin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Medya takip şirketlerine paraları gömmeyin. İnsanlar sizin şirketiniz, kuruluşunuz hakkında ne konuşmuş bunları öğrenmek için ayda en az 300 TL bayılmanız lazım bir şirkete. Ben size ücretsiz bir alternatif göstereceğim. Üstelik kelime sınırlaması gibi şeyler de yok.

Bir zamanlar ben de bu işlere girmiştim ve gerçekten çok emek harcamıştım-harcamıştık bu tarz bir sistem geliştirmek için. Evet geliştirmiştik de çok da başarılıydı. Test yayınlarını başarıyla, sıfır hatayla tamamlamıştı sistem. Kelimeyi veriyorduk ve kelime internette ne zaman geçmişse bizlere sunuyordu hemen işte burada diye. Kullanıcılara mail yoluyla rapor veriyordu. Ancak reklamını iyi yapamadık. Hiç müşteri bulamadık Bu yüzden kiraladığımız sunucunun masraflarını karşılayamaz olunca hizmeti sonlandırdık kısa bir süre önce.

Ancak bugün bir alternatife rastladım. Bizim o kadar masrafla yaptığımız işi ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Ve tabii ki arkasında büyük bir şirket var. Bu şirket de Google. Google’ın ise bir sistemi var. Google Alerts. İşte Google Alerts bizlere yüzlerce liraya sunulan sitemin ücretsiz alternatifi denilebilir. Google Alerts’te istediğiniz kadar kelime tanımlayabiliyorsunuz ve siz o kelimeyi tanımladıktan sonra o kelime internetteki hangi sitede geçerse geçsin Google size mail gönderiyor.

Şimdi gelelim sistemi kullanmaya. Size dilimin döndüğünce anlatayım. Ki zaten basit bir sistem var ortada.

Öncelikle buraya tıklayarak Google Alerts’e ulaşın. Bu hizmeti kullanmak için Google hesabınızın olmasına gerek yok.

Şimdi sayfayı açtığınızda sizden kelime isteyecek. Kelimenizi Google Alerts logosunun sağ tarafındaki kutucuğa yazınız. Ardından “Sonuçları Önizle” ye tıklayınız. Size, kelimeniz bir sitede geçtiğinde gönderilecek mailin bir görüntüsünü oluşturacak. Ardından aşağıdaki kutucuklara bakalım.

Tür: Bize hangi tür içerikleri almak istediğimiz soruluyor. Seçeneklerde ise “Her şey – Haberler – Blog – Video – Tartışmalar” var.

Haberler dediğinizde kelimeniz veya kelime gurubunuz haber sitelerinde geçtiğinde sizlere bildirim yapılır.
Blog dediğinizde kelimeniz veya kelime gurubunuz bloglarda geçtiğinde sizlere bildirim yapılır.
Video dediğinizde kelimeniz veya kelime gurubunuz video sitelerinde geçtiğinde sizlere bildirim yapılır.
Tartışmalar dediğinizde kelimeniz veya kelime gurubunuz forumlarda geçtiğinde sizlere bildirim yapılır.
Her şey dediğinizde ise malumunuz bu tür sitelerin tümünde site ayrımı gözetmeksizin kelimenizin geçtiği site direk olarak size raporlanır.

Ne Sıklıkta: Burada ise ne kadar zamanda bildirim almak istediğimiz sorulmakta.

Çıkar çıkmaz dediğinizde kelime veya kelime gurubunuzu Google Botları t
espit ettiği anda size mail ulaştırılır.
Günde bir kez dediğinizde kelime veya kelime gurubunuzun geçtiği siteler günde sadece bir kere size gönderilir.
Haftada bir kez dediğinizde kelime veya kelime gurubunuzun geçtiği siteler haftada sadece bir kere size gönderilir. Şunu da unutmamak gerek: günde bir kez ya da haftada bir kez diye seçtiniz diyelim. Seçtiğiniz sıklıkta mail gelmezse kelimenize internette hiç rastlanmamış demektir. Günde bir kez yada haftada bir kez demeniz size günde bir kez yada haftada bir kez mail gönderileceği anlamına gelmez.

Miktar: İsteğe göre yalnızca en iyi sonuçları ya da tüm sonuçları alabiliriz. Google kendince sonuçları kalitesine göre ayırıyor. Sizin hakkınızda konuşulmuş bir şeyi önemsiz olarak algılayıp size ulaştırmayabilir yalnızca en iyi sonuçları seçtiğinizde. Ancak tüm sonuçlar dediğinizde böyle bir şey yaşamazsınız. Önerimde, tüm sonuçları seçmenizdir.
Ve son seçenek. Oturum açmışsanız dağıtım hedefi seçeneğiyle, açmamışsanız e-posta adresiniz seçeneğiyle karşılaşacaksınız. Oturum açmamışsanız ve Google hesabınız yoksa e-posta doğrulaması isteyecektir sizden.
Sonuçların gönderileceği e-posta adresini belirliyorsunuz. Bu da bu kadar.
Bundan sonra yüzlerce dolar harcadığınız sistemleri ücretsiz olarak kendiniz yöneteceksiniz. Buyurun..

Geri