Medrese Böreği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı mantar
- 1 kase kavrulmuş ıspanak
- 100 gr. kaşar peyniri rendesi
- 100 gr. margarin
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Tuz,kekik,karabiber

Süre:35 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Ispanağı kavurun. İçine ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin. Doğranmış mantarı, küçük doğranmış sarımsağı, kaşar peyniri rendesini, kekiği ve karabiberi de koyarak harmanlayın.

Yufkayı yayın. 4 parmak genişliğinde boyuna kesin. Kesilen parçaları ortadan ikiye bölün. Hazırlanan içi yufkanın bir ucuna koyun ve rulo olarak sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra tepsiye dizin.

Üzerine erittiğiniz 100 gram margarini gezdirin. Yumurta sarısını da sürdükten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst