Mayıs / Nisan 2008 Dalgalanmalar ve PR Güncellemesi

0
EXE RANK

Lєυтηαηт `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Lєυтηαηт `
Evet bu sezon sık sık duyacagımız üzere PR güncellemesi başladımı , başlamadımı ?

Bir kaç domain test edildiginde PR degerlerinde oynamalar gözüküyor.. Bu domainler ya daha önceki güncellemede gözden kaçan askıda olanlar yada küçükten büyüge beklenen büyük güncellemenin habercisi. Daha önceki güncellemeyi hatırlayalım ne olmuştu? geçtigimiz güncellemede içerik eklenmeyen backorder ile alınan %90 domainin PR degeri " 0 " degerini yada google banı aldılar. Peki geçen güncellemede çok PR yükselmesi düşmesi yaşandımı? Hayır bu bahsedilen domainler hariç digerlerinde çok az yükselme veya azalma meydana geldi.

Peki bu dalgalanma bize ne getirecek?

Bunun cevabını tabiki zamanla görecegiz ancak ön görüm şudur google bu sefer sıralamaya göre PR degerlerini bir üst kademeye geçirecek bitti denilen PR olayını yeniden gündemde tutacak, Hatırlayalım google algoritma degişiyordu ancak görünüyorki başarısız olunca Pagerank sisteminden vazgeçemediler bunuda " paidlinks " ihbar bölümünü açarak bize gösterdiler.

Sürekli aramalarda degişkenlikler görüyor olmalısınız indexler yükseliyor , düşüyor bazen hitleriniz 10k iken 2k oluyor bu bana göre büyük güncellemenin alemetleri.. Toplu halde bu işin altından kalkamayan google strateji degişerek ( tahmin ediyorum ) 12 aylık bir zaman dilimine bu büyük degişimi yaydı yazamın başında sezon dememin nedenide budur şu an 1. çeyrekte bulunuyoruz , Yine tahminimce 6 Ay içerisinde google bu sorunu neticelendirmek için büyük hamleler yapacaklar.

Peki bu sürede ne yapmalıyız?

Ben bunu Google Adsense olayını benzetiyorum , Kış Sezonu gelirler düşer , ziyaretcilerin reklamlara teveccühü azalır ve webmasterlar hileye baş vururlar yaz sezonu geldiginde hesapların %30 kısımı banlanmıştır ve yazın bereketinden yararlanamazlar. İşte bu bağlamda hitiniz düştü diye endişeye kapılmayanız çok sayıda baglantı satın almayınız ( google önermesede sitelerin büyümesi için şart ) link degişimleri yaparken forum ortamlarından kaçınmalı , link satışlarınızda güvenilir kişiler ile çalışmalısınız ve böylelikle bu sıkıntılı evreden kurtulabiliriz.

Güncelleme oldumu? oluyormu? bunu soracagımıza güncelleme bize ne getirecek ne götürecek hususunda araştırmalar daha sağlıklı olacaktır.

Saygılarımla

Geri