Mavi Yengeç Salatası

`korkunc` `FENA`

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye
10
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
28,252
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Ticaret - 0%
0   0   0


1.JPG


Malzemeler
8 adet mavi yengeç
1 kaşık zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı su
Salatası için :
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
2-3 adet kornişon turşu
Zeytinyağı
Limon, tuz, tatlı pulbiber
Hazırlanışı
Temizlenmiş mavi yengeçler haşlama teline alınmadan önce telin üstüne 2 defne yaprağı konur, bir çay bardağı su eklenir, bir kaşık sıvıyağ gezdirilir. 5 dk haşlanır(mavi bacak rengi pembe rengi alacak ve haşlanırken bacaklara su değmeyecek).
Haşlanan bacaklar soğutularak bir havan eli veya ceviz kırma aleti yardımıyla kırılarak bacak ve vücut etleri temizlenir. Bu iş için bıçak kullanmalısınız.
Etler derince bir kaba alınır, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak, arzuya göre pulbiber ve limonla bir sos hazırlanarak yengeç etlerine eklenir.Ben ayrıca küçük doğranmış kornişon turşusu da ekledim, arzu ederseniz ekleyin..Afiyet olsun…
 


 

 
Home Register Log In
Üst