Maş fasulyesi salatası

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER (4 Porsiyon)

1 su bardağı maş fasulyesi
1/4 demet maydanoz
¼ demet dere otu
¼ demet tere otu
4-5 yaprak taze nane
2 adet taze soğan veya 1 orta boy kuru soğan
1 küçük boy kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze kekik, nar ekşisi, tuz

YAPILIŞI

Maş fasulyesini önceden ıslatmaya gerek yok.


  • Temizleyip yıkadıktan sonra 1’e 2 ölçü kadar suda yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede 5-6 dakika pişirerek haşlayın.
  • Ilındıktan sonra doğramış yeşillikleri, biberi, zeytin yağı,kekik, tuz ve nar ekşisini ekleyerek karıştırın.
  • Salatanız yemeğe hazır.

Maş fasulyesi ayrıca çorba yapabilir, pilavlara ekleyebilir ve filizlendirebilirsiniz.
Her zaman dediğimiz gibi, mutfakta hayal gücü sınır tanımaz, size verdiğimiz bu maş fasulyesi salatasına domates, biber, kuzu kulağı, kimyon aklınıza ne geliyorsa ekleyip zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun
 
Geri
Üst