17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Marullu Bahar Kuzusu Tarifi
Malzemeler
1 büyük göbekli marul
8-10 parça kesilmiş böbrek yatağı (yaklaşık 1-1,25 kg)
8-10 sap taze soğan
2-3 sap taze sarımsak
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırık tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Marulun dış yapraklarını elinizle lokma lokma koparıp tencerenin dibine birkaç kat olarak döşeyin. Kuzu parçalarını tuz ve bibere bulayın, marul katlarının üstüne yerleştirin. Etin üstünü doğranmış soğan ve sarımsak ile döşeyin. Üstüne doğranmış dereotunu koyun. Kalan marul yapraklarını ise gene parça parça kopararak en üste yerleştirin. Marulların üstünü geçmeyecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte en az 1,5 saat pişirin
Malzemeler
1 büyük göbekli marul
8-10 parça kesilmiş böbrek yatağı (yaklaşık 1-1,25 kg)
8-10 sap taze soğan
2-3 sap taze sarımsak
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırık tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Marulun dış yapraklarını elinizle lokma lokma koparıp tencerenin dibine birkaç kat olarak döşeyin. Kuzu parçalarını tuz ve bibere bulayın, marul katlarının üstüne yerleştirin. Etin üstünü doğranmış soğan ve sarımsak ile döşeyin. Üstüne doğranmış dereotunu koyun. Kalan marul yapraklarını ise gene parça parça kopararak en üste yerleştirin. Marulların üstünü geçmeyecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte en az 1,5 saat pişirin