Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 600 gr. dana kuşbaşı
- 6 adet minik soğan
- 1 adet havuç
- 200 gr. mantar
- 2-3 dal maydanoz
- 6 çorba kaşığı un
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 1 limon
- Tuz,karabiber

Süre:60 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Et suyunu kaynatın. Kuşbaşı dana etini temizlenmiş havucu ve maydonoz demetini ekleyin. Et suyu kaynayınca, altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin. Soyulmuş soğanları ilave edin.20 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. İyice yıkadığınız mantarları dilimleyin. Bir başka tavada 2,5 çorba kaşığı tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edin. Sonra tuzunu, karabiberini serpin.

Bir tencerede 3,5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin. Bu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin.

Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını, tuz ve karabiberi ilave edin. Eti ve soğanları süzün, servis tabağına düzenleyin. Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökün.Servis yapın.
 
Geri
Üst