Mantarlı et sote

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Mantarlı et sote porsiyon ölçüsü: 4-5 çorba kaşığı
1 Porsiyon mantarlı et sote değişim ölçüsü: 2 et+1 sebze+2 yağ
1 Porsiyon mantarlı et sote kalorisi: 270 kalori


Malzemeler

Dana eti 250 gr
Kuru soğan 1 orta boy
Çarliston biber 2 orta boy
Domates 4 adet
Mantar 400 gr ( 1 paket)
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

Dana etini ılık suyla yıkadıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde kesin. Teflon tavaya yağ ile beraber etleri koyup kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Bu sırada kapak kapalı olursa daha iyi pişer. Et sulanıp suyunu çekmeye başladığı sırada ince doğranmış soğan, biber ve domatesleri ekleyip yaklaşık 15–20 dakika daha pişirin. Etleri kontrol edin, piştiyse tuz, baharat ve kekiğini ilave edip 2 dakika sonra ocağı kapayın ve sıcak servis yapın. Dilerseniz mantarlı et soteyi küçük güveçlere paylaştırıp üzerine az miktar light kaşar rendesi ilave edip fırınlayabilirsiniz. Kaşar rendesi eklediğinizde 100 kalori fazla alacağınızı önceden lütfen hesap edin.
 
Geri
Üst