Mantar Sosu..

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
Malzemesi :
ikonnokta.gif
125 gr. yağ
ikonnokta.gif
200 gr. mantar (dilimlenmiş)
ikonnokta.gif
200 ml. sek beyaz şarap
ikonnokta.gif
1 lt. dömi glas
ikonnokta.gif
taze çekilmiş karabiber
ikonnokta.gif
tuz

Hazırlanışı :
Yağın 75 gr***** bir tavada eritin. Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin. Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3'ü kalıncaya kadar çektirin. Dömi glası ilave edin ve sosu kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar çektirmeye devam edin. Oluşan kefi alın ve ateşi söndürün. Kalan yağı ekleyin. Tuz ve karabiberini kontrol edin.

ikonnokta.gif
Bu sos ızgara veya sote sığır etlerinin yanında servis edilebilir.
 
Geri
Üst