2
EXE RANK
By Lim[10]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 May 2009
- Mesajlar
- 2,144
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
Manisa Kebabı
Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
tuz
karabiber
kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber
Yemeğin Tarifi
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavurun. Havuçları halka halka dilimleyelim. 3 dakika daha kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Biraz su ilave edip ağır ateşte yumuşayana dek pişirin. Tuz ve biberini ilave edin. Krep için yumurtalar, un, süt, tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştırın. Teflon tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin. Bütün krepleri pişirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin. Kenarlarını sarkıtın. Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp krebin ortasına koyun. Krebi bohça biçiminde toplayın. Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyun. Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirin.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtın. Fırından çıkarıp krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup kürdanla tutturun.
Afiyet Olsun!
Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
tuz
karabiber
kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber
Yemeğin Tarifi
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavurun. Havuçları halka halka dilimleyelim. 3 dakika daha kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Biraz su ilave edip ağır ateşte yumuşayana dek pişirin. Tuz ve biberini ilave edin. Krep için yumurtalar, un, süt, tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştırın. Teflon tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin. Bütün krepleri pişirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin. Kenarlarını sarkıtın. Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp krebin ortasına koyun. Krebi bohça biçiminde toplayın. Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyun. Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirin.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtın. Fırından çıkarıp krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup kürdanla tutturun.
Afiyet Olsun!
