Maklube

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 750 gr. kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı konserve bezelye
- 1 adet orta boy havuç
- Tuz,karabiber
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- Pilav İçin:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı mısırözü yağı
- Tuz
- Patatesleri Kızartmak İçin:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet et suyu tableti

Süre:60 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.Etleri düdüklü tencereye alın. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Orta hararetli ateşte haşlayın. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirin.

Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirin. Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartın. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyin. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirin.

Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayın. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdırın. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavurun. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayın.

3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştırın. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltın. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirin.

Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakın. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartın.
 
Geri
Üst