Maklube Yemeği

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o1972]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 1/2 kilo dana kuşbaşı
  • 4 su bardağı pirinç
  • 100gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 soğan
  • 3 patates
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Tuz
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

İşe etleri pişirmekle başlamalıyız. Düdüklü tencere kullanacağımız etlere, kekik, tuz, kırmızı biber ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip 30dk kadar pişiriyoruz…
Diğer tarafta küp küp doğradığımız patatesleri bol sıvı yağ ile kızartıyoruz..
Başka bir tencerede ise önceden ısladığımız pirinci tereyağı ve yarım su bardağı sıvıyağ ile güzelce kavuruyoruz…(tuzu bu aşamada ekleyebiliriz)
Pilavı pişireceğimiz tencereninn dibine soğanları yuvarlak yuvarlak bir parmak kalınlığında doğrayıp üstüne sırayla önce eti daha sonra kızarmış patatesleri en üstede kavurduğumuz pirinci koyuyoruz ve üstünden 2 parmak taşacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.(bu aşamada kepçe asla kulllanmamalıyız.Pilavın suyunun çekip çekmediğini bıcak yardımıyla kontrol edebiliriz)Pirinçlerimiz piştiğinde bi süre demlenmeye bırakıyoruz ve devamında tencereyi bir tepsiye ters çevirip süsleme aşamasına geçebiliriz..
Allah olmayanlarada nasip etsin… Afiyet Olsun
 
ABİLER DETECTED :D
 
Geri
Üst