17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 225 gr lor peyniri veya labne
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 küçük soğan, ince doğranmış
- 100 gr mantar, doğranmış.
- 2 yumurta, çırpılmış
- 50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
- Bir tutam hint cevizi
- Tuz ve karabiber
- 25 gr tereyağı, eritilmiş
- Maydanoz, süslemek için
Süre:35 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Fırını 200 C ısıtın.Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.
Mantarları ekleyip 1- 2. dak. devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin.
Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin. Hint cevizini tuzu ve biberi katın.
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün.Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, maydanozla süsleyip servis yapın.
- 225 gr lor peyniri veya labne
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 küçük soğan, ince doğranmış
- 100 gr mantar, doğranmış.
- 2 yumurta, çırpılmış
- 50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
- Bir tutam hint cevizi
- Tuz ve karabiber
- 25 gr tereyağı, eritilmiş
- Maydanoz, süslemek için
Süre:35 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Fırını 200 C ısıtın.Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.
Mantarları ekleyip 1- 2. dak. devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin.
Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin. Hint cevizini tuzu ve biberi katın.
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün.Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, maydanozla süsleyip servis yapın.