Limonlu tereyağLı Kek

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BabyLoN~
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1
EXE RANK

BabyLoN~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
1,922
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
BabyLoN~
Malzemeler:

  • 2 çubuk tereyağı (yada margarin) ,240gr.
  • 5 yumurta
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 cay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:

  1. Oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı ,yumurtaları ,sekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olana dek çırpın.
  2. 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin.
  3. Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. arzuya gire vanilyada koyabilirsiniz.
  4. Çırptığınız yumurtaları karışımın içine biraz limonlu sut, biraz undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin azar,azar.
  5. Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.
  6. 350F (175C) dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70-80 dakika arası pişirin.
  7. Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.
 
Geri
Üst