15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 15 gr yaş maya
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin
Hazırlanışı
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin
Hazırlanışı
- Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
- Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın.
- Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin.
- Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
- Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Gerekirse azar azar un ekleyin.
- Böylece kıv***** daha rahat tutturursunuz.
- Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün.
- Serin bir yerde 6 saat bekletin.
- Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın.
- Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın.
- İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın.
- Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün.
- Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın.
- Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin.
- Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin.
- 1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin.
- Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yağın.