Limonlu Rulo Çörek

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 15 gr yaş maya
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin
Hazırlanışı
  • Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
  • Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın.
  • Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin.
  • Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
  • Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Gerekirse azar azar un ekleyin.
  • Böylece kıv***** daha rahat tutturursunuz.
  • Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün.
  • Serin bir yerde 6 saat bekletin.
  • Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın.
  • Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın.
  • İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın.
  • Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün.
  • Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın.
  • Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin.
  • Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin.
  • 1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin.
  • Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis yağın.
 
Geri
Üst