1
EXE RANK
BabyLoN~
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler:
- 125gr. tereyağı, oda ısısında
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1/2 su bardağı tozşeker
- 2 yumurta
- 1/4 su bardağı süt (yaklaşık yarım çay bardağından biraz fazla)
- 2 su bardağı un (veya tercihen kekun)
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- şerbeti için:
- 5 yemek kaşığı su
- 1/4 su bardağı (yarım çay bardağından fazla) tozşeker
- 1 adet limonun suyu
- üzerine:
- 1 su bardağıdan az pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- yeterince su
Yapılışı:
- Terayağı, tozşeker ve limon kabuğu rendesini mikserle kabarana kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek yedirin ve sütü ilave edip tekrar karıştırın.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin ve spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak ufak kek kalıbına aktarıp ısınmış 185C derecede içi pişip üstü kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
- Bu arada şerbet malzemelerini beraber kaynatıp soğumuş kekin üzerine gezdirip çektirin.
- Pudra şekerine koyu fakat akabilecek kıvama gelene kadar limon suyu ve su ilave edip karıştırın ve çatalla kekin üzerinde gezdirin.
- Sos soğuyup sertleştikten sonra servis yapabilirsiniz.