9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
1,5 kg[COLOR=#660033] limon[/COLOR] (yıkanmış)
3,5 litre su
3 kg (12 su bardağı) toz şeker
Keskin bir bıçakla[COLOR=#660033] limon[/COLOR]ları ortadan kesip suyunu sıkarak bir bıçakla içlerini çıkarınız. Sıktığınız[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu, bir tencereye süzünüz. Çıkardığınız[COLOR=#660033] limon[/COLOR] içlerini bir tülbente sararak[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunun içine[COLOR=#660033] koyun[/COLOR]uz.
İçi oyulmuş[COLOR=#660033] limon[/COLOR] kabuklarını küçük küçük kesip (kabuğun beyaz kısmı çoksa marmelatınızın şeffaf olması için beyaz kısmını bıçakla alınız), tenceredeki[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyuna katınız. İçine suyu döküp, harlı ateşte kaynatınız.
Ateşin altını kısıp, tencerenin kapağını yarı aralık bırakarak 1-1,5 saat,[COLOR=#660033] limon[/COLOR] kabukları yumuşayana kadar pişiriniz.
Tülbenti çıkarıp tencerenin kenarına tahta bir kaşıkla bastıracak,[COLOR=#660033] limon[/COLOR] posalarının suyunu çıkarınız. (Tülbentin içinde kalan posayı atınız.)
Şekeri katıp,[COLOR=#660033] limon[/COLOR]lu karışımı tahta bir kaşıkla, şeker eriyene kadar karıştırınız.
Ateşin altını biraz açıp, marmelatı kaynatınız. Marmelat tencereden taşacak gibi kabarırsa. tahta kaşıkla karıştırıp, ateşin altını da biraz kısınız. 20 dakika daha, kıv***** buluncaya kadar pişiriniz. (Marmelatm kıv***** anlamak için, tencereyi ateşten indirip, bir tabağa 1 kaşık marmelat koyarak soğumasını bekleyiniz. Marmelat soğuduktan sonra parmağınızla dokunduğunuzda üstü buruşursa olmuş demektir. Henüz olmamışsa, tencereyi ateşe oturtup birkaç dakika daha, yeniden kıvamına bakarak kaynatmağa devam ediniz.)
Marmelat olunca, tencereyi ateşten indirip, üstündeki köpükleri delikli bir kepçeyle alınız. Ara-sıra karıştırarak 20 dakika, hafifçe soğuyana kadar bekletiniz.
Marmelatı kepçeyle temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstten, 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz. Kavanozların üstüne birer yuvarlak yağlı kağıt koyup hafifçe bastırdıktan sonra, kapaklarını kapayarak birer lastik geçiriniz. Kavanozları etiketleyip, serin ve rutubetsiz bir yerde saklayınız.
3,5 litre su
3 kg (12 su bardağı) toz şeker
Keskin bir bıçakla[COLOR=#660033] limon[/COLOR]ları ortadan kesip suyunu sıkarak bir bıçakla içlerini çıkarınız. Sıktığınız[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu, bir tencereye süzünüz. Çıkardığınız[COLOR=#660033] limon[/COLOR] içlerini bir tülbente sararak[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunun içine[COLOR=#660033] koyun[/COLOR]uz.
İçi oyulmuş[COLOR=#660033] limon[/COLOR] kabuklarını küçük küçük kesip (kabuğun beyaz kısmı çoksa marmelatınızın şeffaf olması için beyaz kısmını bıçakla alınız), tenceredeki[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyuna katınız. İçine suyu döküp, harlı ateşte kaynatınız.
Ateşin altını kısıp, tencerenin kapağını yarı aralık bırakarak 1-1,5 saat,[COLOR=#660033] limon[/COLOR] kabukları yumuşayana kadar pişiriniz.
Tülbenti çıkarıp tencerenin kenarına tahta bir kaşıkla bastıracak,[COLOR=#660033] limon[/COLOR] posalarının suyunu çıkarınız. (Tülbentin içinde kalan posayı atınız.)
Şekeri katıp,[COLOR=#660033] limon[/COLOR]lu karışımı tahta bir kaşıkla, şeker eriyene kadar karıştırınız.
Ateşin altını biraz açıp, marmelatı kaynatınız. Marmelat tencereden taşacak gibi kabarırsa. tahta kaşıkla karıştırıp, ateşin altını da biraz kısınız. 20 dakika daha, kıv***** buluncaya kadar pişiriniz. (Marmelatm kıv***** anlamak için, tencereyi ateşten indirip, bir tabağa 1 kaşık marmelat koyarak soğumasını bekleyiniz. Marmelat soğuduktan sonra parmağınızla dokunduğunuzda üstü buruşursa olmuş demektir. Henüz olmamışsa, tencereyi ateşe oturtup birkaç dakika daha, yeniden kıvamına bakarak kaynatmağa devam ediniz.)
Marmelat olunca, tencereyi ateşten indirip, üstündeki köpükleri delikli bir kepçeyle alınız. Ara-sıra karıştırarak 20 dakika, hafifçe soğuyana kadar bekletiniz.
Marmelatı kepçeyle temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstten, 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz. Kavanozların üstüne birer yuvarlak yağlı kağıt koyup hafifçe bastırdıktan sonra, kapaklarını kapayarak birer lastik geçiriniz. Kavanozları etiketleyip, serin ve rutubetsiz bir yerde saklayınız.