Light çilekli sakızlı muhallebi

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler (4 kişilik)

1 su bardağı su
1 su bardağı yağsız süt
4 yemek kaşığı pişirilebilir toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı (hakiki sakız bulamazsanız damla sakızlı ciklet kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:

Su ile damla sakızı ve nişastayı ezin. Soğuk sütü ve tatlandırıcıyı da ekleyerek iyice karıştırın. Orta ateşte tahta spatulayla ya da çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın ve ocaktan indirin. Karıştırmaya devam ederek muhallebiyi soğutun. Kup bardaklarına paylaştırın.


Çilek sos için malzemeler:

300 gr çilek (1,5 su bardağı)
2 yemek kaşığı pişirilebilir toz tatlandırıcı
1 yemek kaşığı nişasta

Çilek sosunun yapılışı:

Çilekleri temizleyip güzelce yıkayın. Blenderden geçirerek yaklaşık 2 su bardağı çilek püresi elde edin. Küçük bir tencereye çilek püresi, nişasta ve toz tatlandırıcıyı ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynayınca ocağı kapatın ve karıştırarak soğutun.

Yarı yarıya muhallebi ile doldurduğunuz kupu çilek sosuyla doldurup buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst