17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler:
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Şerbeti için:
2, 5 litre su
2, 5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Ara katlar ve üzeri için 250 gr tereyağı
Şerbet soğuk olacaktır. Şerbet için, su ve şeker kaynatılır. Kaynayınca limon suyu eklenir ve 10 dk kaynatılır. Ateşten alınır.
Hamur için: Yumurtalar, sıvı yağ ve su çırpılır. Bir fiske tuz eklenir. Yeteri kadar un eklenir. Orta sertlikte bir hamur elde etmek gerekir- kulak memesi kıvamı da denebilir. İyice yoğrulur ve hamur dinlenmeye bırakılır.
Muhallebi için; süt, şeker ve un tencereye konur. İyice karıştırılır. Orta hararetli ateşte, pişirilir. Muhallebi kıvamı alınca vanilya, karabiber ve tereyağ eklenir. Üzerinin kabuk tutmamasına özen gösterilir.
Hamurumuz 8 ayrı bezeye ayrılır. Baklavalık yufka inceliğinde açılır. Açarken nişasta kullanılır. Yağlanan tepsiye ilk kat yerleştirilir. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülür ve 4 yufka alta konur. 4 . kata muhallebi yayılır. Kenarlardan sarkan hamur içe katlanır 5. kat yufka serilir. Üzeri yağlanarak devam edilir. 8. yufkadan sonra sarkan yufkalar alta çevrilir ve kesilir. Üzerine kalan tereyağ- sıvı yağ karışımı konur. 180 derece fırında iyice pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbeti dökülür. Sıcakken yemeniz tavsiye olunur.
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Şerbeti için:
2, 5 litre su
2, 5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Ara katlar ve üzeri için 250 gr tereyağı
Şerbet soğuk olacaktır. Şerbet için, su ve şeker kaynatılır. Kaynayınca limon suyu eklenir ve 10 dk kaynatılır. Ateşten alınır.
Hamur için: Yumurtalar, sıvı yağ ve su çırpılır. Bir fiske tuz eklenir. Yeteri kadar un eklenir. Orta sertlikte bir hamur elde etmek gerekir- kulak memesi kıvamı da denebilir. İyice yoğrulur ve hamur dinlenmeye bırakılır.
Muhallebi için; süt, şeker ve un tencereye konur. İyice karıştırılır. Orta hararetli ateşte, pişirilir. Muhallebi kıvamı alınca vanilya, karabiber ve tereyağ eklenir. Üzerinin kabuk tutmamasına özen gösterilir.
Hamurumuz 8 ayrı bezeye ayrılır. Baklavalık yufka inceliğinde açılır. Açarken nişasta kullanılır. Yağlanan tepsiye ilk kat yerleştirilir. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülür ve 4 yufka alta konur. 4 . kata muhallebi yayılır. Kenarlardan sarkan hamur içe katlanır 5. kat yufka serilir. Üzeri yağlanarak devam edilir. 8. yufkadan sonra sarkan yufkalar alta çevrilir ve kesilir. Üzerine kalan tereyağ- sıvı yağ karışımı konur. 180 derece fırında iyice pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbeti dökülür. Sıcakken yemeniz tavsiye olunur.