Lavaş Ekmekli Paşa Böreği

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER - 6 Porsiyon


  • 6 Lavaş

İçi için:


  • 350 – 400 gr yağsız kıyma
  • 2 yeşilbiber
  • 1 büyük domates
  • 1 iri kuru soğan
  • 1su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Üstü için:


  • 500 gr yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber


YAPILIŞI


  • Kıymayı hiçbir cins yağ eklemeden suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra soğanı ve biberi ekleyin hafif pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin.
  • Domatesi rondolayın ve kıymaya ekleyin. Domatesin pişmesine yakın baharatları ve maydanozu ekleyin. Ocaktan indirin.
  • Lavaşları uygun genişlikte bir tavada ısıtın.
  • Lavaşın bir tanesini tavaya yerleştirin. Kıymalı içten uygun miktarda serpiştirin. 4 lavaşla işlemi sürdürün. 6.sıyla üstünü kapatın.
  • 1 su bardağı sıcak su ile lavaşlar hafif yumuşayana kadar hafif ateşte pişirin.
  • Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Kırmızıbiberi yağda hafif yakın.
  • Sıcak servis edilen lavaşların üzerine önce yoğurdu sonra yağı dökünüz.
 
Geri
Üst