Kuzu Pirzolası Topkapı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 2 adet kemikli bütün kuzu pirzola
- 3 diş dövülmüş sarımsak
- 6 adet kırık tane karabiber
- 1 tutam kekik
- 1 tutam biberiye
- Tuz, çiçekyağı
- İç Pilavı İçin:
- 500 gr. pirinç
- 100 gr. tereyağı
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı çamfıstığı
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr. tavuk ciğeri
- Yarım su bardağı kuşüzümü
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yeterince tuz,karabiber
- Yenibahar
- 1 demet dereotu
- Üç buçuk su bardağı et suyu

Süre:60 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin. Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.

Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin. Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin. Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin. Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın.

Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun. Ciğerli etsuyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.

Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun. Her iki tarafını kürdanla kapatın. Pirzolayı dövülmüş sarımsak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın. Çiçekyağı sürün. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak dilimleyerek, servis yapın.
 
Geri
Üst