Kuzu Pirzolası Pane

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. kuzu pirzolası
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta(1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış) 1 su bardağı galeta unu
- Sos Yağı İçin:
- 3 çorba kaşığı margarin
- 1/4 limonun suyu
- 1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1/4 çay kaşığı tuz
- Beyazbiber

Süre:35 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta, yağ, su karışımını hazırlayın.

Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.

Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.

Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça sos yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst