17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 6 adet kuzu incik veya kol
- 100 gr. margarin
- 2 baş soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 baş taze soğan
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 adet marul veya yeşil salata
- 1/2 bağ maydanoz
- 1/2 bağ dereotu
- 1 çorba kaşığı un
Süre:45 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Etleri tencereye koyun. Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın. Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın.
Tencere içinde margarini kızdırın. Etleri, doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın.
İki parmak kalınlığında doğranmış havucu, kerevizi, patatesi, taze soğanı,ince doğranmış maydanozu, dereotunu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın. Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın.
- 6 adet kuzu incik veya kol
- 100 gr. margarin
- 2 baş soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 baş taze soğan
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 adet marul veya yeşil salata
- 1/2 bağ maydanoz
- 1/2 bağ dereotu
- 1 çorba kaşığı un
Süre:45 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Etleri tencereye koyun. Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın. Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın.
Tencere içinde margarini kızdırın. Etleri, doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın.
İki parmak kalınlığında doğranmış havucu, kerevizi, patatesi, taze soğanı,ince doğranmış maydanozu, dereotunu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın. Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın.