Kuşkonmaz Çorbası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1/2 kg. kuşkonmaz
- Haşlamak İçin:
- 1 litre su
- 50 gr. tuz
- 1 limonun suyu
- 50 gr. şeker
- 70 gr. un
- 75 gr. margarin
- 1 adet orta boy soğan
- Bir tutam dereotu
- 2 çorba kaşığı çiğ krema
- Tuz

Süre:25 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
1 litre suya, 50 gr. tuz, bir limonun suyu, 50 gr. şeker ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.

Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, içine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.

Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin. Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
147.jpg
 
Geri
Üst