kuşbaşı etli yumurta

20
EXE RANK

SpoinieN-

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
29,079
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Web sitesi
www.cankskn.com
SpoinieN-
Malzemeler

8 yumurta
100 gr kuşbaşı dana eti
2 kabak
2 yemek kaşığı salça
4 dilim ekmek
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
4 yemek kaşığı beşamel sos
Tuz

Yapılışı.

Bir tavada iki kaşık yağı kızdırın, dilimlere ayırdığınız kabağı ve salçayı koyarak pişirin. Öte yandan, kuşbaşı etleri 20 gr tereyağında çevirin ve biraz su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurtaları bir kaba kırın, biraz tuz ve biber ekleyerek çırpın. Tereyağının geri kalan bölümünü bir başka tavada eritin ve yumurtaları bu tavaya boşaltarak, tahta bir kaşıkla krema haline gelinceye kadar karıştırın. Tavayı ateşten alın, içine dört kaşık beşamel sos katın. Karıştırarak kızartılmış tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Kabaklı ve kuşbaşı etli karışımı, yumurtaların üzerine dökerek, sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst