17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
MALZEMELER
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya
HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıv***** alınca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. soğumaya bırakın.
Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.
Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.
Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar. Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya
HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıv***** alınca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. soğumaya bırakın.
Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.
Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.
Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar. Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.