3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

İranlı bir arkadaşımdan öğrendiğim bir tarif. Bu ölçüler ile 10 adet kubbe çıkar.
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- Tuz
- 1 çorba kaşığı un
- 250 g kıyma
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Baharat
- Yarım çay bardağı kadar su
- Sıvı yağ
- 1 adet yumurta

Pirinç, su ve tuzu tencereye alarak pişirin. Pilav gibi ama yağ yok.
Pirinç pişerken iç harcı hazırlayalım. Soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ilave ederek kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. İstenilen baharatlar, tuz ve yarım çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyip iyice pişirin. Pişen pirinçleri yoğurma kabınıza alın elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde içine 1 çorba kaşığı un (pirinç unu da olabilir) ekleyip yoğurun.
Pirinçten cevizden biraz büyük bir parça alarak alarak içini açın ve kıymalı harçtan koyup kapatın. Bu aşamada elinize yapışmaması için su kullanın ama çok fazla su kullanmaktan kaçının aksi halde açılabilirler. 1 yumurtayı kaseye kırın hazırladığınız topları yumurtaya bulayarak kızgın bol yağda kızartın. AFİYET OLSUN
