0
EXE RANK
Ser13lood
Fexe Kullanıcısı
Bu çorbanın tarifini dün Flickr üyelerinden Mariana'da görmüştüm. Bugün Ayşe İkbal'in uyku saatinde domatesleri közledim, uyanınca da beraber pişirme kısmını hallettik. "Biraz daha vereyim mi" diye her soruşumda kafasını aşağı yukarı sallamasına bakılırsa epeyce beğendi bu tarifi.
Közlemenin domateslere verdiği tat kadar soğan ve sarımsağa kattığı aroma da çok hoş.
Közlenmiş Domates Çorbası
Tarif Mariana'nınkinden farklar içerebilir.
Malzemeler:
- 14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş
- 1 soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 litre kaynamış su
- tuz
- karabiber
- arzuya göre taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri
- Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.
- Soğan ve sarımsakları soyun. Soğanları doğrayın. Az zeytinyağı eklenmiş tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika çevirin.
- Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğinize göre taze otlar veya peynir ile süsleyip servis yapın.