Kolay mantı (Yufkadan)

2
EXE RANK

LeqaL` <3

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
2,388
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
LeqaL` <3
Kolay mantı (Yufkadan)

200 gr. kıyma veya kuşbaşı
500. ml et suyu
20 ml. sıvı yağ
2 adet yufka
1 adet
[SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]
2 diş sarmısak
450 gr.
[SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE]
20 gr. tereyağı
Kara
[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
Pul
[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
Kuru nane
Tuz

Soğanı ayıklayıp küp kesin. Sıvı yağı bir tencereye alın, ısınınca
[SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]ı ve eti ekleyip çevirin. Sularını salıp çektikten sonra tuzlayın, [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]leyin ve pişmeye bırakın. Yufkaları şerit kesin. Hazırladığınız içi aralıklı olarak şeritlerin üstüne yerleştirin. Küçük rulolar yapıp sarın, fırın tepsisine dizin. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Et suyunu kaynatın. Kuru mantıların üstüne sıcakken dökün. Sarmısağı ayıklayıp ezin, yoğurda karıştırıp çırpın. Tereyağını pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE] ve nane ile eritin. Kevgir yardımıyla mantıları süzerek tabağa alın. Üzerine [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE] dökün, tereyağını gezdirerek servis yapın.
 
Geri
Üst