2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Kolay mantı (Yufkadan)
200 gr. kıyma veya kuşbaşı
500. ml et suyu
20 ml. sıvı yağ
2 adet yufka
1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]
2 diş sarmısak
450 gr. [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE]
20 gr. tereyağı
Kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
Pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
Kuru nane
Tuz
Soğanı ayıklayıp küp kesin. Sıvı yağı bir tencereye alın, ısınınca [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]ı ve eti ekleyip çevirin. Sularını salıp çektikten sonra tuzlayın, [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]leyin ve pişmeye bırakın. Yufkaları şerit kesin. Hazırladığınız içi aralıklı olarak şeritlerin üstüne yerleştirin. Küçük rulolar yapıp sarın, fırın tepsisine dizin. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Et suyunu kaynatın. Kuru mantıların üstüne sıcakken dökün. Sarmısağı ayıklayıp ezin, yoğurda karıştırıp çırpın. Tereyağını pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE] ve nane ile eritin. Kevgir yardımıyla mantıları süzerek tabağa alın. Üzerine [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]lı [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE] dökün, tereyağını gezdirerek servis yapın.
200 gr. kıyma veya kuşbaşı
500. ml et suyu
20 ml. sıvı yağ
2 adet yufka
1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]
2 diş sarmısak
450 gr. [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE]
20 gr. tereyağı
Kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
Pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
Kuru nane
Tuz
Soğanı ayıklayıp küp kesin. Sıvı yağı bir tencereye alın, ısınınca [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]ı ve eti ekleyip çevirin. Sularını salıp çektikten sonra tuzlayın, [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]leyin ve pişmeye bırakın. Yufkaları şerit kesin. Hazırladığınız içi aralıklı olarak şeritlerin üstüne yerleştirin. Küçük rulolar yapıp sarın, fırın tepsisine dizin. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Et suyunu kaynatın. Kuru mantıların üstüne sıcakken dökün. Sarmısağı ayıklayıp ezin, yoğurda karıştırıp çırpın. Tereyağını pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE] ve nane ile eritin. Kevgir yardımıyla mantıları süzerek tabağa alın. Üzerine [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]lı [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE] dökün, tereyağını gezdirerek servis yapın.