2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Köfteli Kolay Mantı
Malzeme
- 1 paket mantı makarna
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Harcı için:
- 500 g kıyma
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- Sosu için:
- 2 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet sivri [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- 1,5 bardak et suyu
- Tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- Kızartmak için:
- Sıvı Sana
- Üzeri için:
- Sarımsaklı [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE]
Hazırlanışı
Sivri [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]lerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız.
Tencerede bol su kaynatın.
İçine zeytinyağını, tuzu, mantı makarnaları ilave edip, makarnaları 8?9 dakika haşlayıp, süzün.
Sıvı Sana ile yağlayın.
Derin bir kâse de kıymayı, köriyi, kırmızı pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]i, kimyonu iyice karıştırıp, yoğurun.
Harç kıvamına gelince misket köfte büyüklüğünde yoğurun.
Y[SIZE=3][COLOR=#330000]ayva[/COLOR][/SIZE]n bir tavada Sıvı Sana'yı kızdırıp, köfteleri kızartın.
Kızarmış köfteleri, havlu kâğıt serdiğiniz tabağa çıkarın.
Sosu için küçük bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine salçayı ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun.
Salça pişince içine doğranmış sivri [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]leri ilave edip, kavurun.
En son içine tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE] ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.
Kaynayan sosun içine kızarmış köfteleri ilave edip, bir taşım kaynatın.
Yağlanmış mantı makarnaları servis tabağına alıp, üzerine soslu köfteleri koyup, [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]lı [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE] ile servis edin.
Malzeme
- 1 paket mantı makarna
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Harcı için:
- 500 g kıyma
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- Sosu için:
- 2 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet sivri [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- 1,5 bardak et suyu
- Tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- Kızartmak için:
- Sıvı Sana
- Üzeri için:
- Sarımsaklı [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE]
Hazırlanışı
Sivri [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]lerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız.
Tencerede bol su kaynatın.
İçine zeytinyağını, tuzu, mantı makarnaları ilave edip, makarnaları 8?9 dakika haşlayıp, süzün.
Sıvı Sana ile yağlayın.
Derin bir kâse de kıymayı, köriyi, kırmızı pul [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]i, kimyonu iyice karıştırıp, yoğurun.
Harç kıvamına gelince misket köfte büyüklüğünde yoğurun.
Y[SIZE=3][COLOR=#330000]ayva[/COLOR][/SIZE]n bir tavada Sıvı Sana'yı kızdırıp, köfteleri kızartın.
Kızarmış köfteleri, havlu kâğıt serdiğiniz tabağa çıkarın.
Sosu için küçük bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine salçayı ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun.
Salça pişince içine doğranmış sivri [SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]leri ilave edip, kavurun.
En son içine tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE] ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.
Kaynayan sosun içine kızarmış köfteleri ilave edip, bir taşım kaynatın.
Yağlanmış mantı makarnaları servis tabağına alıp, üzerine soslu köfteleri koyup, [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]lı [SIZE=3][COLOR=#330000]yoğurt[/COLOR][/SIZE] ile servis edin.