Kızarmış Çin Keseleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- İçi İçin :
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
- Garnitür :
- Turp ve kırmızı soğan

Süre:45 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Unu, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyin. 1 su bardağı yoğurt, 4 yemek kaşığı süt ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip hamur yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirin.

Sonra 1 cm. kalınlığında bir hamur açıp yuvarlak kalıplarla kesin. İnce doğranmış soğanı, soya sosu ile karıştırıp bu hamurların ortasına koyun. Hamurları ortasından boğun.

Orta kızgınlıktaki yağın içerisine atın. Altın sarısı olana kadar kızartın. Sıcak veya soğuk olarak isteğe göre servise sunun.
 
Geri
Üst