3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2394]
Soğan çok ince doğranır,pirinç, sıvı yağ, domates salçası, biber salçası, baharatlar, nar ekşisi ve kıyma karıştırılıp harç hazırlanır.
1 adet asma yaprağı alınır ve içine biraz harç konup sarma şeklinde sarılır.
Tencereye dizilir ve üzerine gelecek kadar su eklenir, üzerine tabak veya ağırlık kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Suyunda azalma olursa azar azar sıcak su eklenebilir.yaklaşık 40 dk da kısık ateşte pişer.(kontrol etmek kaydıyla). Afiyet olsun…
NOT: Ben tabak veya ağırlık koymuyorum onun yerine sarmaları tencereye dik olarak diziyorum şekilleri bozulmadan daha rahat pişiyorlar…
[attachment=o2395][attachment=o2396]

- Yarım kilo asma yaprağı (salamura veya taze haşlanmış)
- 250 gr kıyma
- 2-3 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)

Soğan çok ince doğranır,pirinç, sıvı yağ, domates salçası, biber salçası, baharatlar, nar ekşisi ve kıyma karıştırılıp harç hazırlanır.
1 adet asma yaprağı alınır ve içine biraz harç konup sarma şeklinde sarılır.
Tencereye dizilir ve üzerine gelecek kadar su eklenir, üzerine tabak veya ağırlık kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Suyunda azalma olursa azar azar sıcak su eklenebilir.yaklaşık 40 dk da kısık ateşte pişer.(kontrol etmek kaydıyla). Afiyet olsun…
NOT: Ben tabak veya ağırlık koymuyorum onun yerine sarmaları tencereye dik olarak diziyorum şekilleri bozulmadan daha rahat pişiyorlar…
[attachment=o2395][attachment=o2396]