17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 su bardağı Un
- 50 gr. Margarin
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan (Çok ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates (Kabuğu çıkarılmış, ince kesilmiş)
- 6 su bardağı su veya et suyu
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
Süre:30 dk - 8 Kişilik Yapılışı Bir kabın içinde unu, üzerine az su serpiştirerek karıştırın. Sert hamur haline getirin ve ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturun.
Bir tencere içinde, kızdırılmış yağda soğanı ve kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince domatesleri, karabiberi ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırın. Suyunu ekledikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın. Üzerine gelen köpüğü kevgirle alın.
Hazırlamış olduğunuz hamurları içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatın. Naneleri ekleyip karıştırın.
- 1 su bardağı Un
- 50 gr. Margarin
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan (Çok ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates (Kabuğu çıkarılmış, ince kesilmiş)
- 6 su bardağı su veya et suyu
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı nane

Süre:30 dk - 8 Kişilik Yapılışı Bir kabın içinde unu, üzerine az su serpiştirerek karıştırın. Sert hamur haline getirin ve ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturun.
Bir tencere içinde, kızdırılmış yağda soğanı ve kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince domatesleri, karabiberi ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırın. Suyunu ekledikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın. Üzerine gelen köpüğü kevgirle alın.
Hazırlamış olduğunuz hamurları içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatın. Naneleri ekleyip karıştırın.