3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2632]
Yufka geniş bir yere serilir üzerine her yerine değecek şekilde tahin sürülür ..üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpilir..iç malzemeler yani ceviz kayısı ve incir hazırlandıktan sonra karıştırılıp üzerine eşit bir şeklide dağıtılır..iç malzeme ölçüsü sizin göz kararınıza kalmıştır ..daha sonra yufka dikkatli yırtılmayacak şekilde rulo yapılıp keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilip 170 derecede yaklaşık 35 dkk pişirilir..soğuduktan sonra üzerine süzgeçle pudra şekeri serpilir..Afiyet olsun..
[attachment=o2633]

- 3 Adet yufka (Baklavalıkda olabilir ben normal yufka kullandım)
- 2 bardak tahin
- 1 bardak ince kıyılmış incir
- 1 bardak ince kıyılmış kuru kayısı (önceden biraz suda tutulursa yumuşak olur).
- 1 bardak çeviz içi
- 9 yemek kaşığı şeker

Yufka geniş bir yere serilir üzerine her yerine değecek şekilde tahin sürülür ..üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpilir..iç malzemeler yani ceviz kayısı ve incir hazırlandıktan sonra karıştırılıp üzerine eşit bir şeklide dağıtılır..iç malzeme ölçüsü sizin göz kararınıza kalmıştır ..daha sonra yufka dikkatli yırtılmayacak şekilde rulo yapılıp keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilip 170 derecede yaklaşık 35 dkk pişirilir..soğuduktan sonra üzerine süzgeçle pudra şekeri serpilir..Afiyet olsun..
[attachment=o2633]