Kırmızı Biber Turşusu

1
EXE RANK

Musterbild

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
1,545
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Musterbild
2,5 kg kırmızı biber (ezik veya yaralı olmayanlardan seçilmiş)
15 diş sarımsak
1,5 su bardağı sirke
3 yemek kaşığı tuz
yedek3.gif
Yapılışı:
kirmizi_biber_t.jpg
Biberleri közlemek için fırının tel ızgarasını alüminyum folyo ile sarın. Biberleri sığabildiği kadarıyla ızgaranın üzerine dizip 200 derecelik fırını alt ve üst ızgaraları yanar konumda çalıştırın. Biberlerin üst kısmında kabukları karardığında maşa ile arkalarını çevirip tüm kabukların yanıp kararmasını bekleyin. Bütün biberler közlendiğinde fırından dikkatlice çıkarıp biraz soğumasını bekleyin. Ilınınca kabuklarını soyup, saplarını çekip çıkartın, içindeki çekirdekler de sapın çıkmasıyla döküleceklerdir. Daha sonra sirkeli karışıma koyup en az 24 saat bekletin.



Biberlerin bir başka hazırlanış şekli de haşlayaraktır.

Biberleri güzelce yıkadıktan sonra derin ve büyük bir tencereye koyun (bir tencere yetmezse iki tencereye de bölebilirsiniz). Tencerenin bir parmak aşağısına kadar su koyup kapağı kapalı olarak ocakta pişirin. Yaklaşık 40 - 45 dakika sonra biberler haşlanmış olacaktır. Elinizi yakmamak için biberlerin suyunu süzüp birkaç kez soğuk sudan geçirdikten sonra kabuklarını soyup, saplarını çıkartın. İçindeki çekirdekler de dökülecektir. Bu şekilde sirkeli karışıma koyup en az 24 saat bekletin.



Sirkeli karışım için sarımsakları soyup bıçakla ince dilimler halinde doğrayın. Sirkeyi, tuzu ve sarımsakları güzelce karıştırın. Tuz tamamen erimelidir. Bu karışımı büyükçe bir cam kavanoza (3 lt alabilen cam kavanozlar bunun için idealdir) koyun ve içine biberleri bütün halde ekleyin.



Afiyet olsun

 
Geri
Üst