Kırmızı Biber Salamura

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
30,484
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Method
Malzemeler

* 1/2 kg Kırmızı Biber
* 10 diş Sarımsak
* 25 adet tane Karabiber
* 1 incan Sirke
* 1,5 su bardağı Sıvı Yağ
* 1 demet Maydanoz
* Tuz
* Su
*


Hazırlanışı
Biberleri yıkayalım. Büyükçe bir tencereye su dolduralım. Kaynayan suya biberleri bütün olarak batıra lım. Biberler hafifçe yumuşayınca ya dek haşlayalım. Biberlerin kabukları soyulacak duruma gelmeli. Tencereden biberleri çıkaralım. Boyuna iki eşit parçaya bölelim. Çekirdek yataklarını ve saplarını çıkaralım. Biberlerin kabuklarını soyalım. Sirkeyi ve yağı iyice çırparak karıştıralım. Biberleri sirkeli yağa batırarak geniş yüzeyli bir kavanoza, bir kat halinde dizelim. Üzerine tuz serpiştirelim. Küçük doğranmış sarımsakları ekleyelim. Tane karabiberleri ilave edelim. En son olarak maydanozu incecik kıyarak serpiştirelim. Üzerine tekrar bir kat biber dizelim. Bu şekilde aralarına sarmısak, maydanoz, biber serpiştirerek biberler bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Biberlerin üzerine çıkacak kadar su dökelim. Kalan yağı da ilave edelim. Kavanozun ağzını kapatıp, buzdolabına koyalım.

Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst