17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 3 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- 250 gr. kıyma
- 1 su bardağı doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10-12 adet kısa şişman kırmızı biber
- Yarım litre kaynamış su
Süre:35 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Soğanları, yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 250 gr. kıymayı, 1 su bardağı doğranmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak iç hazırlayın.
Biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın. Biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun.
Biberleri ağız kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye dizin. Tencereye yarım litre kaynamış su ekleyin. tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- 3 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- 250 gr. kıyma
- 1 su bardağı doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10-12 adet kısa şişman kırmızı biber
- Yarım litre kaynamış su
Süre:35 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Soğanları, yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 250 gr. kıymayı, 1 su bardağı doğranmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak iç hazırlayın.
Biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın. Biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun.
Biberleri ağız kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye dizin. Tencereye yarım litre kaynamış su ekleyin. tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.