15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
(4 Kişilik)
Malzeme:
600 gr kılıç fileto (veya dilim)
2 adet limon
20 adet defne yaprağı
6-8 adet sivri biber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kılıç balığı filetoları 24 adet eşit şişlik parçaya bölünür. Tuz, karabiber serpilip hafif yağlandıktan sonra 20-25 dakika kadar dinlendirilir (yani marine edilir). Domateslerin kabukları soyulup iri parçalar halinde doğranır. Biberlerin çekirdek yatakları temizlendikten sonra doğranır. Limonlar da yarım dilimler halinde doğranır. Şişlere, limon-kılıç-defne yaprağı-domates-biber sırasıyla tekrarlanarak dizilir. Izgarada şişler çevrilerek balıklar nar gibi oluncaya kadar kızartılır.
Not:
Balığın kurumaması için arada bir fırçayla balıklara zeytinyağı sürülürse tadı daha güzel olur.
Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Trança, mersin, palamut
Malzeme:
600 gr kılıç fileto (veya dilim)
2 adet limon
20 adet defne yaprağı
6-8 adet sivri biber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kılıç balığı filetoları 24 adet eşit şişlik parçaya bölünür. Tuz, karabiber serpilip hafif yağlandıktan sonra 20-25 dakika kadar dinlendirilir (yani marine edilir). Domateslerin kabukları soyulup iri parçalar halinde doğranır. Biberlerin çekirdek yatakları temizlendikten sonra doğranır. Limonlar da yarım dilimler halinde doğranır. Şişlere, limon-kılıç-defne yaprağı-domates-biber sırasıyla tekrarlanarak dizilir. Izgarada şişler çevrilerek balıklar nar gibi oluncaya kadar kızartılır.
Not:
Balığın kurumaması için arada bir fırçayla balıklara zeytinyağı sürülürse tadı daha güzel olur.
Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Trança, mersin, palamut