20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 6 Kas 2010
- Mesajlar
- 28,252
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Gereken Malzemeler :
400-500 gramlık bütün hindi
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 kilo kestane
İç Pilav:
Yarım kilo pirinç
200 gram tereyağı
İnce doğranmış Hindi Ciğeri
50 gram antepfıstığı
50 gram kuş üzümü
2 adet doğranmış kuru soğan
Tuz, karabiber Yenibahar Tarçın
1 demet dereotu
Yapılışı:
Temizleyip yıkadıktan sonra, butlarını iple bağladığınız hindiyi tereyağında hafifçe kızartın. Bir miktar su ekleyerek orta ısıdaki fırında çevirerek 1 buçuk saat pişirin. Pirinci ıslatıp, yıkayın, suyunu süzün. Tereyağında fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanı ilave edin. Sırasıyla hindi ciğerini, kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pişirin. Pilavinizi demlemeye bırakın. Ayıklanmış kestaneleri hindinin sosu ile pişirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapın.
400-500 gramlık bütün hindi
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 kilo kestane
İç Pilav:
Yarım kilo pirinç
200 gram tereyağı
İnce doğranmış Hindi Ciğeri
50 gram antepfıstığı
50 gram kuş üzümü
2 adet doğranmış kuru soğan
Tuz, karabiber Yenibahar Tarçın
1 demet dereotu
Yapılışı:
Temizleyip yıkadıktan sonra, butlarını iple bağladığınız hindiyi tereyağında hafifçe kızartın. Bir miktar su ekleyerek orta ısıdaki fırında çevirerek 1 buçuk saat pişirin. Pirinci ıslatıp, yıkayın, suyunu süzün. Tereyağında fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanı ilave edin. Sırasıyla hindi ciğerini, kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pişirin. Pilavinizi demlemeye bırakın. Ayıklanmış kestaneleri hindinin sosu ile pişirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapın.