KESK'te beş saatlik arama

2
EXE RANK

ć$в1Lм3z `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
ć$в1Lм3z `
KESK Genel Merkezi'nde 5 saat süren arama sona erdi.

237-29853.jpg

İzmir jandarmasının 5 ilde terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyon kapsamında arama yapılan KESK Genel Merkezi'ni DTP milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Hasip Kaplan ziyaret etti.

Demirtaş, sendikanın Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık gibi kurumlarla yaptığı yazışmaların, toplu sözleşme kayıtlarına el konulmasını 'anlamsız' olarak nitelendirdi. Demirtaş, bir sendika genel merkezinin aranarak suç isnat edilmesi sendika faaliyeti gösteren kamu çalışlarını tedirgin ettiğini kaydetti. Şehit düşen 6 askerin hatırlatılması üzerine Demirtaş, Ahmet Türk'ün yazılı bir açıklama yaptığına dikkat çekerek, "Son derece üzücü bir olay. 6 askere Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı

diliyorum. Yaralı sekiz askere de acil şifalar diliyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Umutlarımızı kaybetmeyeceğiz. Ölümleri durdurmanın tek yolu demokraside ısrarlı olmak" dedi.

Bir başka gazetecinin İskoç modeliyle ilgili tartışmaları hatırlatması üzerine Demirtaş, "Biz parti programımızda olanı savunuyoruz. Bizim savunduğumuz kendi modelimiz. Ortaya çeşitli çözüm önerileri Türkiye'nin gerçekleriyle uyumlu değil. Bizim demokratik özerklik olarak nitelendirdiğimiz projemiz var. Bunun Türkiye gerçeklerine uyduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan sendika merkezinde aramalar sona ererken, gözaltına alınan 3 kişinin İzmir'e gönderileceği öğrenildi

Geri