17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Keşkek için porsiyon ölçüsü: 1 kepçe (4 çorba kaşığı)
1 porsiyon keşkeğin değişim ölçüsü: 1 et+2 ekmek+1 yağ
1 Porsiyon keşkeğin kalorisi: 255 kalori
Malzemeler (12 kişilik)
500 gr aşurelik buğday
Su
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 baş kuru soğan
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
500 gram yağsız kuşbaşı et
Yapılışı:
Buğdayı tüm kabukları ayrılana kadar dövün. Evde bu işi robotta yapabilirsiniz. Ayrılan kepeği eleyerek buğdaydan ayırın. Kepeği ayrılmış buğdayı en az 2-3 saat soğuk suda ıslatın. Islatma süresi dolduğunda 8-10 kat buğdayları yıkayın. Burada amaç kepeğinin tamamen ayrılmasıdır.
Geniş bir tencereye ince kıyılmış kuru soğan ve yağı ekleyip soğanlar ölene kadar 5 dakika çevirin. Yavaş yavaş sıcak su ilave edin ve bir taşım kaynatın. 8–10 kat yıkanmış buğdayı kaynayan suya katın ve 4 saat orta ateşte pişirin. Suyu eksildikçe su ilave edebilirsiniz.
İyice pişerek dağılan buğdayı tahta keşkek tokacı (tahta kaşık da olabilir) ile macun kıvamına gelene kadar dövün. İçine tuzunu ilave edip 3-5 dakika daha ocakta tutun.
Sosun yapılışı
Yağ ve eti bir tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Salçasını ekledikten sonra 2 çay bardağı sıcak su ve tuz ekleyip salça ve etin özleşmesini sağlayın.
Sunum şekli:
Yemek tabağına 1 kepçe keşkek koyun. 1 servis kaşığı sosuyla birlikte pişmiş eti keşkeğin ortasına dökün. Dağılan salçalı sos güzel bir görünüm verecektir. Bu yemeği mutlaka sıcak servis edin.
Resim 1) Çivril usulü keşkek
Resim 3) Buğdayın taş dibekte dövülmesi
1 porsiyon keşkeğin değişim ölçüsü: 1 et+2 ekmek+1 yağ
1 Porsiyon keşkeğin kalorisi: 255 kalori
Malzemeler (12 kişilik)
500 gr aşurelik buğday
Su
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 baş kuru soğan
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
500 gram yağsız kuşbaşı et
Yapılışı:
Buğdayı tüm kabukları ayrılana kadar dövün. Evde bu işi robotta yapabilirsiniz. Ayrılan kepeği eleyerek buğdaydan ayırın. Kepeği ayrılmış buğdayı en az 2-3 saat soğuk suda ıslatın. Islatma süresi dolduğunda 8-10 kat buğdayları yıkayın. Burada amaç kepeğinin tamamen ayrılmasıdır.
Geniş bir tencereye ince kıyılmış kuru soğan ve yağı ekleyip soğanlar ölene kadar 5 dakika çevirin. Yavaş yavaş sıcak su ilave edin ve bir taşım kaynatın. 8–10 kat yıkanmış buğdayı kaynayan suya katın ve 4 saat orta ateşte pişirin. Suyu eksildikçe su ilave edebilirsiniz.
İyice pişerek dağılan buğdayı tahta keşkek tokacı (tahta kaşık da olabilir) ile macun kıvamına gelene kadar dövün. İçine tuzunu ilave edip 3-5 dakika daha ocakta tutun.
Sosun yapılışı
Yağ ve eti bir tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Salçasını ekledikten sonra 2 çay bardağı sıcak su ve tuz ekleyip salça ve etin özleşmesini sağlayın.
Sunum şekli:
Yemek tabağına 1 kepçe keşkek koyun. 1 servis kaşığı sosuyla birlikte pişmiş eti keşkeğin ortasına dökün. Dağılan salçalı sos güzel bir görünüm verecektir. Bu yemeği mutlaka sıcak servis edin.
Resim 1) Çivril usulü keşkek

Resim 3) Buğdayın taş dibekte dövülmesi
