Keşkek - Denizli - Çivril Usulü

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Keşkek için porsiyon ölçüsü: 1 kepçe (4 çorba kaşığı)
1 porsiyon keşkeğin değişim ölçüsü: 1 et+2 ekmek+1 yağ
1 Porsiyon keşkeğin kalorisi: 255 kalori


Malzemeler (12 kişilik)

500 gr aşurelik buğday
Su
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 baş kuru soğan

Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
500 gram yağsız kuşbaşı et


Yapılışı:
Buğdayı tüm kabukları ayrılana kadar dövün. Evde bu işi robotta yapabilirsiniz. Ayrılan kepeği eleyerek buğdaydan ayırın. Kepeği ayrılmış buğdayı en az 2-3 saat soğuk suda ıslatın. Islatma süresi dolduğunda 8-10 kat buğdayları yıkayın. Burada amaç kepeğinin tamamen ayrılmasıdır.
Geniş bir tencereye ince kıyılmış kuru soğan ve yağı ekleyip soğanlar ölene kadar 5 dakika çevirin. Yavaş yavaş sıcak su ilave edin ve bir taşım kaynatın. 8–10 kat yıkanmış buğdayı kaynayan suya katın ve 4 saat orta ateşte pişirin. Suyu eksildikçe su ilave edebilirsiniz.

İyice pişerek dağılan buğdayı tahta keşkek tokacı (tahta kaşık da olabilir) ile macun kıvamına gelene kadar dövün. İçine tuzunu ilave edip 3-5 dakika daha ocakta tutun.

Sosun yapılışı
Yağ ve eti bir tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Salçasını ekledikten sonra 2 çay bardağı sıcak su ve tuz ekleyip salça ve etin özleşmesini sağlayın.

Sunum şekli:

Yemek tabağına 1 kepçe keşkek koyun. 1 servis kaşığı sosuyla birlikte pişmiş eti keşkeğin ortasına dökün. Dağılan salçalı sos güzel bir görünüm verecektir. Bu yemeği mutlaka sıcak servis edin.

Resim 1) Çivril usulü keşkek
ke%C5%9Fkek1_image001.jpg











Resim 3) Buğdayın taş dibekte dövülmesi
ke%C5%9Fkek1_image003.jpg
 
Geri
Üst