kek tarifleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hLookoff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

hLookoff

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Şub 2010
Mesajlar
599
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
121
hLookoff
krokanlı pasta.


KROKANLI PASTA

Mar 31st, 2010 by admin. No comments yet

KROKANLI PASTA






Malzemeler:
Krokan:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 çay bardağı badem kırığı

Pandispanya:

  • 1 poşet Dr.Oetker Pandispanya Un
  • 3 yumurta
  • 7-8 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı süt

Krema:

  • 1 paket Dr.Oetker Vanilinli Pasta Kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 adet muz





Hazırlanışı:
Krokan:


  • Şekeri bir kaba alıp ocakta eritin. Bal rengi olunca fındık ve bademleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve yağlı kağıt üzerine yayın. Soğuduktan sonra ufalayın.

Pandispanya:

  • Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.
  • Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
  • Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
  • Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
  • Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki patı 1 çay bardağı süt ile ıslatın.

Krema:

  • Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın.
  • Pandispanyanın bir patına bir miktar pasta kreması sürüp dilimlenmiş muzları dizin ve bir miktar krokan serpin. Diğer pandispanyaya da bir miktar pasta kreması sürün ve üzerine kapatın.
  • Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Servis sırasında pastanın üzerine kalan krokanları serpin.
kaynak: kek tarifleri
 
Geri
Üst